Bukkene Bruse

Barnas alder: 0-3 år
Telefon: 466 29 207
E-post: bukkenebruse.ulsetskogen@gmail.com

På Bukkene Bruse har vi fokus på å se hvert enkelt barns behov hele tiden. Vi deler barna inn i grupper, – Store Bukkene og Små Bukkene. Slik får barna alderstilpassede utfordringer. Barna skal være ute hver dag. Vi bruker hele uteområdet i barnehagen slik at barna får variasjon og nye utfordringer. Tirsdager og onsdager tar vi barna med på litt lengre turer også utenfor barnehagen.

Skaperglede
På torsdager har vi formingsaktiviteter. Barnas skaperglede er i fokus, og vi leger vekt på prosessen, og ikke så mye på resultatet.

Musikk og drama
På fredager har vi musikk- eller dramasamling. Gjennom bruken av ulike rytmeinstrumenter får barna leke med lyd og rytmer, og vi synger sanger som barna kjenner. Vi har ulike dramasamlinger, men det er ofte fortellingen om «Lisen" som blir dramatisert. "Lisen" er en dukke som vi bruker til å presentere ulike temaer. "Lisen" viser tema som spise, pusse tenner, sove og bade, eller andre tema som barna er opptatt av. Opplegget er skreddersydd for aldersgruppen 1-3 år.

Språk
På Bukkene Bruse har vi fokus på god kommunikasjon med barna. Vi samtaler i rutinesituasjonene som måltid, påkledning og stell. Lek, sang og regler er også viktige.

Lek
Barns lek har en verdi i seg selv her og nå. Samtidig vet vi at barn lærer og utvikler seg gjennom lek. De voksne er aktive tilstede, støtter og stimulerer til god lek der det trengs.

Personvern og cookies